2015. október 10., szombat

Klasszikus, forrázott káposztasaláta.

Hozzávalók:

1 fej káposzta,
1 nagy fej vöröshagyma,
2 kávéskanál  köménymag,
1 kávéskanál morzsolt csombor, (borsikafű)
1 kávéskanál szemes bors,
1 csapott kanál só,
1 kanál ecet,
1 kanál cukor, vagy édesítőszer (szorbit)



A káposztát felcsíkozzuk, vagy legyaluljuk. (én jobban kedvelem a szálasra vágott rusztikus csíkozott káposztát)
A vöröshagymát felkarikázzuk. Nagyobb fazékban vizet forralunk, beleszórunk kevés köménymagot, kevés szemes borsot, enyhén megsózzuk, majd amikor lobog a víz, beletesszük a felkarikázott hagymát, és a szálasra vágott káposztát. Nem főzzük! A forrázás után a vizet leöntjük róla. Hagyjuk, hogy meghűljön, és megöntjük ecettel, cukrot, vagy cukorpótlót (szorbitot) szórunk rá, majd kevés csomborral (borsikafű) átforgatjuk. A borsikafű puffadás csökkentő hatása miatt, javasolt minden káposztás, babos ételhez.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése