Hozzávalók:
6 tojás,
6 kanál liszt,
6 kanál cukor, vagy szorbit, (édesítőszer)
1/2 csomag sütőpor,
1 marék dió.
a krémhez:
2 csomag csokis pudingpor,
200 g. margarin,
1 kanál rum aroma, (vagy 0.3 dl. rum)
2 kanál cukor, vagy szorbit,
fél marék darált dió a szóráshoz.
A cukorból, a lisztből, a tojásból, fél csomag sütőporból, darált dióból álló piskótamasszát kivajazott tepsire terítjük, 190 fokon 20 perc alatt megsütjük.
Míg sül, a pudingokat felfőzzük a használati utasítás szerint. Amikor kicsit hűlt, de már nem forró, csomómentesre elkeverjük cukorral, vagy más édesítővel, margarinnal, kevés rum aromával, vagy rummal.
Mikor a piskóta megsült, és tűpróbával ellenőriztük, majd hosszában, középen kettévágjuk. A félbevágott piskóta tetejét megkenjük a krém egy részével, (kb. fele) ráfektetjük a másik piskótalapot, tetejére, és oldalaira a maradék krémet elsimítjuk spatulával, majd megszórjuk darált dióval.
Kihűlés után, hidegen szeleteljük.
Kihűlés után, hidegen szeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése