2015. november 5., csütörtök

Csokis krémes piskóta

Hozzávalók: 

A piskótához:
8 db. tojás,
8 evőkanál liszt,
8 evőkanál szorbit, (cukor)
3 evőkanál keserű kakaópor,
1 cs. sütőpor,


A krémhez:
3 dl. tejszín,
1 evőkanál. kakaópor,
2 evőkanál szorbit (porcukor),
pár csepp rum aroma


A bevonáshoz:
125 g. 80%-os csokoládé,
30 g vaj.




A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a szorbittal (cukorral) felverjük, majd hozzáadjuk a tojás sárgáját, és a sütőporral elkevert lisztet. A masszába belekeverjük a kakaóport is. Nagy méretű tepsire sütőpapírt terítünk vékonyabb rétegben, majd 190°-on megsütjük ez kb. 18-20 perc. Mikor megsült, három felé osztjuk, és egyforma csíkokra vágjuk. (nehezebb megoldás, de járható út az is, hogy magasabb piskótát sütünk, és azt éles késsel három felé osztjuk. A tejszínt habbá verjük, majd óvatosan összeforgatjuk a kakaóval elkevert cukorral (szorbit) valamint kevés rum aromával. Az alsó, és a középső piskótalapon osztjuk el a krémet. A felső lapot a csokoládéból, és a vajból vízfürdőn kikevert masszával vonjuk be. Mielőtt szeletelnénk, legalább egy óráig hűtőben pihentetjük!












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése