2015. november 4., szerda

Zöldborsós pulyka rizses hús.

Hozzávalók:

60 dkg. pulyka felső comb filé,
25 dkg. rizs,
1 nagyobb lecsópaprika, (esetleg színes kápia, vagy kaliforniai paprika)
1 nagyobb paradicsom,
1 nagy fej hagyma,
4 gerezd fokhagyma, 
2 marék fagyasztott zöldborsó, (lehet fagyasztott vegyes zöldségből, esetleg 1/2 üveg leszűrt, konzerv üveges zöldborsóból is készíteni )
kevés só, 
frissen őrölt bors,
kis csokor petrezselyem zöld,
kevés olíva olaj,
2 csésze leves alaplé.




A hagymát apróra daraboljuk, majd kevés olíva olajon megdinszteljük. Hozzányomjuk a fokhagymát, és megsózzuk. A szokásosnál kicsit apróbbra vágott pulykahúst hozzátéve, annak fehéredésig pirítjuk. Adjuk hozzá a nagyon apróra vágott paprikát, és a paradicsomot is. 
A rizst pirítsuk meg kevés olajon egy másik edényben, majd öntsük fel dupla mennyiségű alaplével. A korábban elkészített, és a hűtőben tárolt csont alaplé tökéletes erre a célra! Puhára főzzük, majd hozzákeverjük a már megpuhult húshoz. Hozzákeverjük a zöldborsót is, majd összefőzzük. Ha száraznak érezzük, pótoljuk még rajta az alaplevet, mert a rizs sokat felvesz. Jól borsozzuk meg, és szórjuk meg apróra vágott petrezselyem zölddel. Csípős paprikát is tehetünk mellé, ha valaki szereti. Sajtot is reszelhetünk rá.

Ne tévesszük össze a olasz módra készített sokkal krémesebb rizottót, a most leírt rizses hús recepttel. Mi magyarok, inkább így szoktuk meg. A pulyka pedig nagyon sokoldalú húsféle, erre is kitűnő. Főként a pulyka felső comb filé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése