2016. február 7., vasárnap

Citromos - fűszeres pisztráng légkeveréses halogén edényben.

Hozzávalók:

2 db. konyhakész filézett pisztráng (több áruházban előhűtve kapható)
kevés olíva olaj,
só, 
frissen őrölt bors,
1 egész citrom, 
kevés kakukkfű.




A konyhakész halat, kicsit bedörzsöljük olíva olajjal, megcsepegtetjük citrom levével. Kívül-belül megsózzuk, megborsozzuk, a hasüregébe kisebb szál friss kakukkfüvet, vagy kevés morzsoltat teszünk, és néhány csepp citromlével szintén ízesítjük. Mindezek után legalább egy órára abban a tálban, amiben sütni fogjuk, néhány citromkarikával együtt pácolni hagyjuk. 
Légkeveréses halogén sütőedényben, 180° hőmérsékleten 20 perc elég volt a tökéletes sütéshez.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése