2016. február 7., vasárnap

Mogyorós kocka.

Hozzávalók:

a piskótához:
6 db. tojás,
6 kanál liszt, (gluténmentes, ha  valaki esetleg lisztérzékeny)
6 kanál szorbit (cukor),
2 kanál olaj,
1 csomag sütőpor,
2 kanál kakaópor.

a krémhez:
200 g. puha margarin vagy vaj,
100 g. szorbit (porcukor)
1 dl. kávé,
150 g. mogyorókrém,
100 g. tejszínhab felverve,
 finomra darált erdei mogyoró.


a tetejére: aprított erdei mogyoró.







A lisztből, a tojásból, és a cukorból piskóta masszát készítünk, melynek 1/3 részébe kakaóport keverünk.   3 db. vékony piskótalapot sütünk, melyek közül 1 kakaós, míg 2 fehér lap. (én  lepapírozott sütőlemezen szoktam csinálni.) Közben kikeverjük a mogyorós masszát a tölteléknek. 

A margarint a szorbittal (cukor) jól elkeverjük, hozzáadjuk a kávét, a felvert tejszínhabot, a darált mogyorót, és a mogyorókrémmel óvatosan összeforgatjuk, hogy kenhető masszát kapjunk. 
Amikor a piskótalapok megsültek, és kihűltek, alulra egy sima réteget teszünk, amit megkenünk a közben elkészített mogyorós krém 1/3 részével. Erre újabb fehér színű piskótalapot, majd egy újabb krém réteget, majd a kakaós piskótát, amire csokimázat simítunk. Kihűlés után, süteményünk tetejét durvára vágott mogyoróval szórjuk meg. Teljes kihűlés után szeleteljük!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése