2013. október 10., csütörtök

Kincsesbánya sütemény.


Hozzávalók 6 személyre:

a piskótához:

6 tojás különválasztva
6 púpos ek. liszt
6 csapott ek. cukor
1 cs. sütőpor

a krémhez:
1 margarin
4 tojássárgája
20 dkg porcukor
2 vaníliás cukor

a habhoz:

20 dkg porcukor
4 tojásfehérje

ezeken kívül:
1 cs. babapiskóta
6 dl kávé
1/2 dl. rum
baracklekvár ízlés szerint
reszelt csoki a süti tetejére.


6 tojásból piskótát sütünk. Ha kihűlt, megkenjük baracklekvárral. 
6 dl. kávéba 1/2 dl rumot öntünk és ebbe mártogatjuk az 1 doboz babapiskótát, majd a lekváros piskótára rakjuk.
Krém:
1 margarin, 4 tojássárgája, 20 dkg porcukor, 2 vaníliáscukor
A hozzávalókat simára keverjük majd a babapiskóta tetejére kenjük.
Hab:
20 dkg porcukor, 4 tojásfehérje.
Gőz felett kemény habbá verjük, majd a krém tetejére kenjük, és csokit reszelünk rá.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése