2013. október 10., csütörtök

Rákóczi túrós.


Hozzávalók 6 személyre:


A tésztához ezek kellenek:
250 g. liszt, 
80 g. vaj, 
50 g. porcukor, 
1 tojás, 
1/2 dl. tejföl, 
késhegynyi szódabikarbóna. 

A töltelékhez. 
500 g. áttört túró, 
150 g. cukor, 
25 g. búzadara, 
2 tojássárgája, 
1 dl. tejföl, 
2 tojásfehérje habbá verve.


A tetejére: 
4 tojásfehérje, 
90 g. cukor.
Kell még hozzá baracklekvár, amivel a kisült tésztaalapot megkenjük.




A tésztához való hozzávalókat összegyúrjuk, kinyújtjuk, majd kilisztezett tepsiben elősütjük.

A sütőből kivéve, megkenjük baracklekvárral.

A közben kikavart túrókrémet a tetejére halmozzuk, majd ismét a sütőbe tesszük.

A sütőből ismét kivéve, ráterítjük a cukorral felvert tojásfehérjét, és addig pirítjuk, míg a teteje roppanós nem lesz.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése