Hozzávalók 4 főre:
1.5 kg cukkini
3 db tojás
1 marék liszt
5 ek zsemlemorzsa
2 kk szezámmag
3 dl étolaj
A cukkiniket meghámozzuk, felszeljük ujjnyi vastag szeletekre. Ha már kicsit öregebb, a magjai kemények, pogácsaszaggatóval a közepüket kinyomjuk. Besózzuk, majd rövid állás után lecsöpögtetjük. Miután a nedvességet leitattuk, panírozzuk. A zsemlemorzsába szezámmagot keverünk.
Forró olajban kisütjük.
Tálaláskor tehetünk mellé kapros, tejfölös, pesto, vagy csípős szalsza szószt is.
Önmagában, pirítós, vagy puha kenyérrel fogyaszthatjuk.
1.5 kg cukkini
3 db tojás
1 marék liszt
5 ek zsemlemorzsa
2 kk szezámmag
3 dl étolaj
Forró olajban kisütjük.
Tálaláskor tehetünk mellé kapros, tejfölös, pesto, vagy csípős szalsza szószt is.
Önmagában, pirítós, vagy puha kenyérrel fogyaszthatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése