2013. október 7., hétfő

Vendégváró kiscsibék franciasaláta ágyon.

Hozzávalók 10 főre:

10 db tojás
1 csokor petrezselyemzöld
1 csomag franciasaláta keverék
1 pohár 20%-os tejföl

1 kávéskanál pirospaprika
1 csipet őrölt bors
1 kávéskanál só
1 kávéskanál mustár



A tojásokat keményre főzzük. A tetejüket levágjuk, a sárgáját kivesszük. Ezt kikeverjük kevés petrezselyemzölddel, sóval, pirospaprikával, őrölt borssal, esetleg ételízesítővel, tejföllel. Annyira, hogy ne legyen folyós, habzsákkal kinyomható legyen.
Elkészítjük a franciasalátát. Legegyszerűbb, ha keverék, fagyasztott salátát használunk, de saját magunk is csinálhatjuk, főtt sárgarépa, főtt zöldborsó, alma, csemegeuborka keverékéből, tejföllel, sóval, borssal, mustárral fűszerezve.
A tojásokba nyomva a kikavart sárgáját, a levágott tojásfehérjét rátéve kalapként, sárgarépából megformáljuk a csibék csőrét, borsszemből a szemét, majd a tálba terített franciasaláta alapra ültetjük őket.
Kitűnő vendégváró gyerekzsúrra, szülinapra, névnapra.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése