2014. április 17., csütörtök

Babkrémmel töltött gombafejek, fűszeres, tejfölös mártogatóval.

Hozzávalók:
Annyi gombafej, amennyi a saját sütőtáladba egymás mellé belefér.
Az én 20 x 28 cm-es tálamba 15 db fért el.


A töltelékhez:
20 dkg főtt bab,
1 tojás,
néhány szelet kenyér bele, vagy egy zsemle,
1 kanál házi darált paprika (vagy Erős Pista)
10 dkg kenőmájas,
kevés őrölt bors,
kevés petrezselyem zöld.


A mártogatóhoz:
2 dl tejföl,
1 kanál mustár,
kevés só,
kevés frissen őrölt bors,
kevés petrezselyem zöld,
2 szál karikára vágott újhagyma.




Elkészítés:
A sós, babérleveles vízben megfőzött babot összekeverjük egy tojással, kenyérbéllel, vagy tépkedett zsemlével, 1 kanál házi sós, darált paprikával, kevés petrezselyem zölddel kézi mixerrel összedolgozzuk, pépesítjük.
A gombafejeket belülről körbevágjuk, majd a töltelékkel megtöltjük. Kevés olíva olajat alá csorgatva, 10 perc alatt előmelegített sütőben megsütjük. Használható hozzá konzerv bab is. Ha van kevés maradék, melegszendvics krémként elhasználható.
A mártogató hozzávalóit összekeverem, a gombafejekkel együtt tálalom.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése