2014. április 17., csütörtök

Gombás - csilis bab, vegetáriánus módra.

Hozzávalók:
500 g szárazbab (legjobb a vörös)
3 fej hagyma,
4 gerezd fokhagyma,
500 g gomba,
1 db paprika,
1 db hámozott paradicsom.
1,5 bögre tarhonya,
5 dl paradicsomszósz,
1 dl száraz fehérbor,
néhány babérlevél,
1 kanál őrölt paprika,
1 kanál ecet,
1 kávéskanál petrezselyem zöld,
1 kávéskanál bazsalikom,
1 kávéskanál csilipehely, (ízlés szerint lehet több is)
kevés só,
1 kanál olíva olaj



A babot előző este beáztatom, majd néhány babérlevéllel, kevés ecettel, sós vízben felteszem főni. Mikor majdnem megfőtt leszűröm. Közben a hagymákat apróra vágom, a fokhagymát szétnyomom, majd kevés olíva olajon üvegesre párolom. Kevés száraz borral felöntöm, és megsózom. Hozzáadom a főtt babot, és a paradicsomszószt. 1 db apróra vágott paprikát, és 1 hámozott paradicsomot is hozzáteszek. Ízlés szerinti mennyiségű csilipaprikát adok hozzá, beleteszem az őrölt paprikát, és fedő alatt főzöm. Mikor majdnem kész, a zöld fűszereket is hozzáteszem, és jól összekavarom. A lángot elzárom, öt percig fedő alatt hagyom, hogy összeérjenek az ízek. Ha szükséges utánaízesítem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése